Ayetullah Sistani Kendisine Yöneltilen Cenezenin Defni ile alakali soruları cevapladı

Ayetullah Sistani kendisine yöneltilen fıkhi sorulara şöyle cevap verdi. Şimdi o sorular ve cevapları

by Türkçe Haber Ajansı

SHAFAQNA TÜRKİYEAyetullah Sistani kendisine yöneltilen fıkhi sorulara şöyle cevap verdi. Şimdi o sorular ve cevapları

1 Soru: Cenazeyi nasıl defnetmek gerekir?

Cevap: Cenazeyi, toprağa kokusu dışarı çıkmayacak ve yırtıcı hayvanların cesedi çıkaramayacakları şekilde gömmek farzdır.

2 Soru: Cenazeyi defnederken yırtıcı hayvanın cesedi çıkarması korkusu olursa ne yapmamız gerekir?

Cevap: Mezarın etrafını tuğla ve benzeri şeylerle sağlamlaştırmak gerekir.

3 Soru: Cenaze kabire nasıl bırakılmalıdır?

Cevap: Ön tarafı kıbleye gelecek şekilde sağ tarafı üzerine yatırılmalıdır.

4 Soru: Kâfir bir kadın ölür ve karnında ölü bir çocuk bulunursa, çocuğun babası Müslüman olursa kadını kabre nasıl bırakmak gerekir?

Cevap: Çocuğun kıbleye yönelik olması için kâfir olan kadın sol tarafı üzerine ve arkası kıbleye gelecek şekilde yatırılmalıdır. Hatta müstehap ihtiyat gereği, çocuğun bedenine ruh girmemiş olsa da, bu hükme göre amel edilmelidir.

5 Soru: Müslüman bir ölüyü kafir mezarlığına gömmek caiz midir?

Cevap: Hayır caiz değildir.

6 Soru: Kafir bir ölüyü Müslümanların mezarlığına gömmek caiz midir?

Cevap: Hayır caiz değildir.

7 Soru: Müslümanın çöp ve pislik dökülen vb. yerlere gömülmesinin hükmü nedir?

Cevap: Müslümanın çöp ve pislik dökülen yerler gibi kendisine saygısızlık sayılacak yerlere gömülmesi, caiz değildir.

8 Soru: Ölüyü başka bir ölünün kabrine gömmek caiz midir?

Cevap: Hayır, caiz değildir

TR.SHAFAQNA.COM

Şunlar da hoşunuza gidebilir

YORUM YAP

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.